معاونت دانشجویی و فرهنگی

۰۳ مرداد ۱۳۹۶ | ۱۱:۰۰ کد خبر : ۳۶۴۹ درباره معاونت
معاونت دانشجویی و فرهنگی

حوزه معاونت امور دانشجویی و فرهنگی عهده دار بررسی و رفع مشکلات رفاهی و خدماتی دانشجویان بوده و در راستای ایجاد محیطی امن و مطلوب برای ادامه تحصیل دانشجویان به طور مستمر در حال پیگری امور دانشجویان عزیز است.

اهم فعالیت های معاونت امور دانشجویی و فرهنگی در بُعد فرهنگی شامل:

نماز جماعت:
با توجه به نقش سازنده نماز در شخصیت انسان مسلمان و به ویژه نماز جماعت و تأکید روایات بر برپایی‌ آن، نماز جماعت ظهر و عصر در نمازخانه بزرگ و شکوهمند مجتمع یادگار امام (ره)، دانشکده آموزش معلمان و دانشکده شیخ صدوق (ره) برگزار می‌گردد. استقبال روز افزون دانشجویان موجب مباهات و افتخار است.

شعائر اسلامی:
مهمترین وظیفه معاونت فرهنگی و اجتماعی، بسط و توسعه شعائر اسلامی در دانشگاه می‌باشد بر این اساس در اکثر مناسبت‌های مذهبی و ملی، مراسم برگزار می‌گردد که به فراخور ایام تحصیلی و حضور دانشجویان این مراسم هم متفاوت می‌باشد.

زیارت عاشورا در روزهای چهارشنبه در محل نمازخانه برگزار می‌گردد و عزیزان شرکت کننده پس از دعا، برای صبحانه دعوت می‌شوند.

اردوها:
اردوها و سفرهای دانشجویی، حرکت بایسته‌ای است که موجب تقویت اعتقادات دینی، روحیه جمعی، ایجاد تعاملات اجتماعی، آموزش زندگی گروهی، و کنار آمدن با اختلاف نظرها می‌شود.

برگزاری اردوهای فرهنگی مطابق دستورالعمل‌های صادره از سوی معاونت محترم فرهنگی در دستور کار دفتر فرهنگ اسلامی قرار دارد و در قالب انواع اردوها در طول سال تحصیلی اجرا می‌گردد:

اردوهای زیارتی- سیاحتی:
شیفتگی دانشجویان برای شرکت در سفرهای جمعی و به ویژه استقبال آنان از سفرهای زیارتی - سیاحتی و نیز فوائد فراوان این اردوها، موجب گردیده تا هر ساله اردوهای مختلفی تدارک دیده شود.
این اردوها به طور مرتب برگزار می‌گردد .
در هر سال تحصیلی چندین اردوی زیارتی مشهد مقدس و قم و جمکران، کاشان، امام‌زاده داوود و ... پس از اعلام عمومی و ثبت‌نام دانشجویان انجام می‌شود.

عمره مفرده دانشجویی:
با توجه به نقش عبادی و سیاسی سفر به اماکن مقدس، در خودسازی جوانان و اثرات مطلوب فرهنگی آن، این برنامه در دستور کار این حوزه قرار گرفته است. هر سال با اعلام سهمیه و دستورالعمل از جانب معاونت محترم فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی، سیل مشتاقان زیارت خانه خدا و حرم نبوی به سمت دفتر فرهنگ اسلامی جهت ثبت نام سرازیر می‌گردد. ثبت‌نام معمولاً در دی ماه هر سال از متقاضیان انجام می‌شود و پس از قرعه‌کشی و برگزاری کلاس‌های توجیهی و برنامه‌های مقدماتی، منتخبین در فصل تابستان به این سفر معنوی اعزام می‌شوند.

بازدیدها:
بازدید از نمایشگاه‌ها، نمایشنامه‌ها، فیلم‌ها و ... مجموعاً مراکزی که برنامه‌های فرهنگی- هنری در سطح شهر تهران برگزار می‌نمایند و به تشخیص مسؤولین یا پیشنهاد دانشجویان مفید تشخیص داده شود، یکی از برنامه‌های فرهنگی است که تا به حال اجرا گردیده است.

مسابقات فرهنگی - هنری:
جهت شکوفایی فعالیت‌های هنری و به منظور ابلاغ پیام‌های فرهنگی، هر ساله مسابقات فرهنگی هنری که مجموعه دستاوردهای دانشجویان در طول سال می‌باشد برگزار می‌گردد محور اصلی این برنامه‌ها ابلاغ معارف دینی و مفاهیم قرآنی و نماز می‌باشد. آثار هنری در سه مرحله واحد، منطقه و سراسری مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت. در مرحله واحد آثار پس از جمع‌آوری در نمایشگاهی در معرض دید دانشجویان قرار گرفته و به نفرات برتر هدایایی تعلق می‌گیرد و آثار برتر به مرحله منطقه و پس از انتخاب به مرحله سراسری راه پیدا می‌کند. علاوه بر آن در طول سال تحصیلی مسابقات متعدد کتابخوانی به مناسبت‌های مختلف برگزار شده و جوایز نفیسی تقدیم دانشجویان می‌شود.

بروشورهای فرهنگی
تهیه بروشورهایی حاوی نکات اخلاقی و فرهنگی در مناسبت‌های مختلف ملی و مذهبی همچون اعیاد و وفیات از برنامه‌ها و سرفصل‌های کاری این معاونت می‌باشد که در هر مناسبت با تهیه بروشور مربوطه و توزیع میان دانشجویان با استقبالی چشمگیر و شایان توجه مواجه شده است.

کلاسهای فوق برنامه:
از دیگر برنامه‌های دفتر فرهنگ اسلامی می‌توان به تشکیل کلاس‌های فوق برنامه در رشته‌های حفظ قرآن کریم، تجوید و قرائت قرآن مجید، مولانا شناسی و خوشنویسی، طراحی، تواشیح و همخوانی اشاره نمود که در برپایی این کلاس‌ها از وجود استادان برجسته داخل و خارج از دانشگاه استفاده می‌شود.

نشریات دانشجویی:
یکی از جایگاه‌هایی که دانشجویان می‌توانند به تبادل افکار و آرا خود بپردازند، نشریات دانشجویی می‌باشد و خوشبختانه در واحد یادگار امام خمینی (ره) هر ساله شاهد رشد و شکوفایی مثبت این فعالیت ‌دانشجویی هستیم. تمامی دانشجویان علاقمند می‌توانند با دریافت مجوز از طریق معاونت فرهنگی واحد، نشریه مورد علاقه خود را منتشر نمایند.